Ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti in toplotne izolacije vašega doma igrajo vhodna vrata. Poleg teh funkcij pa so tudi prvi element, ki obiskovalca pozdravi in ustvari pomemben prvi vtis o vašem domu.

Izbira med široko ponudbo

V pestri ponudbi PVC in ALU vhodnih vrat podjetja Tetim boste z lahkoto našli model, ki se popolnoma ujema z vašim domom. Vhodna vrata niso le funkcionalni element, temveč so kot obraz vaše hiše ali stanovanja, prvi vtis, ki ga imajo obiskovalci. Zato je ključno, da izberete vhodna vrata, ki izražajo vaš osebni okus ter se skladajo z videzom notranjosti in zunanjosti vašega doma. Pri podjetju Tetim vam ponujajo več kot 140 čudovitih in kakovostnih modelov vhodnih vrat, ki združujejo slog, varnost in funkcionalnost.

Vhodna vrata

Pomembnost razloga za nakup

Preden se odločite za nakup novih vhodnih vrat, je ključno razumeti, zakaj vaša trenutna vrata niso več primerna. Morda so dotrajana, se je pojavilo razpok zaradi vremenskih vplivov ali preprosto želite osvežiti videz vašega doma. Pomembno je, da razmislite o razlogih za menjavo vrat, da boste lahko izbrali model, ki resnično ustreza vašim potrebam in željam.

Vpliv materiala na uspešnost vrat

Material vhodnih vrat igra ključno vlogo. Pri podjetju Tetim uporabljajo aluminij in PVC, ki sta odporna in cenovno dostopna materiala. Lesena vrata se lahko hitro poškodujejo zaradi vremenskih vplivov, vendar imajo tudi rešitev za ljubitelje naravnega videza. Njihova vrata iz aluminija in PVC-ja tako natančno posnemajo videz lesa, da je razlika komaj opazna.

Usklajenost sloga z vašim domom

Pri izbiri vhodnih vrat se ne osredotočite le na videz, ampak tudi na to, kako se bodo vrata ujemala z ostalo opremo vašega doma. Preveč okrašena vrata lahko delujejo utesnjujoče v majhnem prostoru, medtem ko so minimalistična vrata odlična za minimalističen dom. Pomembno je, da se slog, barva in material vhodnih vrat uskladijo z okolico.

Poudarek na slogu in skladnosti

Slog vhodnih vrat je ključen, saj predstavljajo obraz vašega doma. S pravilno izbiro vrat lahko združite funkcionalnost, varnost ter estetiko vašega doma. Pri Tetimu vam omogočajo, da brez skrbi izbirate med raznolikimi stili, saj boste zagotovo našli model, ki bo dvignil videz vašega doma na novo raven.

Izbira zunanjih vrat – pomembni vidiki

Vhodna vrata niso zgolj prehod med zunanjostjo in notranjostjo našega doma; predstavljajo tudi varnostno in estetsko izjavo. Zato moramo biti pri izbiri novih vhodnih vrat izjemno pozorni na različne vidike, kot so varnost, videz, barva, material, dodatki, velikost in cena. Vse te dejavnike je potrebno upoštevati, da bi sprejeli najboljšo odločitev glede novih vhodnih vrat.

Upoštevanje želja

Pri izbiri zunanjih vrat je pomembno upoštevati naše želje, ki se nanašajo na varnost, videz in dodatne elemente. To vključuje vprašanja o obliki vrat, prisotnosti steklenih delov, načinu odpiranja in drugih podrobnostih. Majhne podrobnosti, ki se zdijo nepomembne, lahko vplivajo na uporabnost vrat. Če živite z drugimi člani gospodinjstva, je priporočljivo, da se o teh podrobnostih posvetujete z njimi.

Pravilna velikost

Povprečne dimenzije zunanjih vrat se gibljejo med 200-210×95-110 centimetri. Če imate že obstoječo odprtino, boste omejeni glede velikosti vrat. V primeru nove odprtine, ustvarjene za že izbrana vrata, imate večjo svobodo pri izbiri velikosti. Pri izbiri velikosti vrat pa morate upoštevati tudi, na kateri strani se bodo vrata odpirala.

Videz in barva

Pred izbiro materiala lahko razmislimo o želenem videzu vrat, sledi pa izbira barve. Glede na videz lahko izbirate med različnimi možnostmi, kot so velikost steklenih površin in reliefnost vrat. Kar se tiče barve, se ponudniki trudijo zadovoljiti vse okuse, ne glede na izbran material. Klasične barve so črna, bela in rjava, vsaka s svojimi prednostmi in slabostmi glede umazanije ter vzdrževanja.

PVC vhodna vrata

PVC (polivinilklorid) se skupaj z lesom se uvršča med najbolj priljubljene materiale za izdelavo vhodnih vrat. PVC vhodna vrata so zaželena ne samo zaradi svoje relativno nizke cene (pogosto cenejša od lesenih vrat), temveč tudi zaradi gladke površine, ki omogoča enostavno čiščenje in vzdrževanje. Ta material zagotavlja tudi dolgo življenjsko dobo in je primeren za različne vrste objektov, vključno z novogradnjami, nizkoenergijskimi hišami ter sanacijo obstoječih objektov.

Tehnične lastnosti PVC vhodnih vrat

PVC profil vrat je širši in dodatno ojačan, da se prepreči povešanje in ukrivljanje vrat. To zagotavlja izjemno stabilnost PVC vhodnih vrat, kar omogoča dolgo življenjsko dobo brez izgube funkcionalnosti. PVC vrata so tudi odlični toplotni in zvočni izolatorji ter bolj odporna na vremenske vplive v primerjavi z lesom. Profili za vhodna vrata so lahko 5- ali 6-komorni. 5-komorni profil ima običajno debelino krila približno 70 mm, medtem ko je 6-komorni profil debelejši, približno 85 mm, in je dodatno napolnjen s peno. PVC vhodna vrata uporabljajo dodatno jekleno-cinkano ojačitev za statično stabilnost vratnega krila.