Zobozdravnik se ukvarja z vašimi zobmi in ga potrebujemo vse življenje, če imamo zobe ali pa ne. Sposoben zobozdravnik dela brez bolečin in hitro ter dobro ter ohranja vaše zobe brezhibne ter zdrave pod pogojem, da se pravilno prehranjujete in da zobe redno in temeljito čistite. Brez vašega sodelovanja niti zdravnik ne more nič narediti, ampak le rešuje nastalo škodo, ki je ne more popravljati v nedogled. Da boste imeli zdrave zobe, je vse samo na vas, te navade pa se pridobijo že v otroštvu, zato poskrbite tudi za lastne otroke.

zobozdravnik

Hrana se prebavlja pri človeku že v ustih, zato jo je treba res dobro zgristi. Če nimate lastnih zob, je to izjemno težko. Zobje ne smejo manjkati in najbolje je da, če jih ni, da se vstavijo novi taki, ki so kot vaši. Vaš zobozdravnik vam bo prelagal, kaj točno lahko naredite v vašem primeru, da vam pomaga priti do zdravih zob ali do novih, če vaših ni več. Pomaga lahko pri tem, ko manjka nekaj zob ali pa, če ni nobenih več.

Izkušen zobozdravnik se bo ukvarjal z vami in vas dosti spraševal ter vam dajal navodila za vzdrževanje in higieno vaših zob. Večkrat vas bo prosil, da se slikate, da vidi, če je v notranjosti zob kaj narobe, ker se včasih karies pojavi in nič ne boli, zob pa že povsem zgnije od znotraj. To je škoda, zato zobozdravnik raje vse preveri na rentgenskih slikah vaših zob.

Izberite takega, ki je vesten in vas bo temeljito zdravil, če imate težave. Pri dobrem zobozdravniku vam plomba ne bo hitro izpadla in vam bo pomagala ustaviti bolezni zob ter dlesni, če jih imate. V primeru, da bi potrebovali specialiste, kot sta zobni higienik in kirurg, vas bo tja tudi napotil. Večino stvari lahko opravi sam, ne pa vsega, ker za določene zadeve ni specializiran in nima izkušenj ali orodja. Pa prijazen naj bo, to veliko šteje.