Živimo v svetu, ko se vse bolj poudarja vitko in negovano telo, to pa reklamirajo tudi svetovne zvezdnice, ki se nam smehljajo iz naslovnic revij. A tako mišljenje lahko zelo načne samopodobo nekoga, ki tem kriterijem ne ustreza. Marsikdo se zato odloči za estetske popravke, kar pa je navsezadnje bolje, kot da bi se celo življenje počutil nesrečno. Obiščite estetika-omnia.si in si poglejte, kaj vse vam ponuja estetska kirurgija.

estetska kirurgija

Estetska kirurgija vam lahko pomaga do boljše samopodobe.

Kaj je lepo in zaželeno določi vsaka družba drugače. Kar je lepo pri nas, morda na drugem koncu sveta velja za grdo in obratno. Ideali lepote se ves čas spreminjajo, na kar vplivajo tudi svetovni mediji. Nekatere družbe častijo tetovirana telesa, nekje si ženske z obroči daljšajo vratove, da so bolj privlačne za moške, drugje častijo obilno telo itd. Globalizacija nam je omogočila, da spremljamo trende povsod po svetu, kar pa pomeni, da se danes trend lepote med družbami ne razlikuje prav dosti (ko se svetovna zvezdnica pojavi v zanimivi opravi, za to takoj zvemo po celem svetu in kmalu temu stilu sledijo mnogi ljudje po svetu).

Spremembe v dojemanju lepega se lahko spreminjajo zelo hitro, kar v nas ustvari občutek frustracije, saj moramo ves čas slediti, kaj naj bi bilo družbeno sprejeto kot lepo. Marsikdo se zato zateče k estetskim popravkom. Estetska kirurgija omogoča raznovrstne spremembe telesa, a poskusite se pred vsakim posegom vprašati, zakaj si želite zmanjšati nos ali opraviti kakšen drug poseg – je to zaradi družbenih norm, ali ker se sami ne počutite dobro v svojem telesu? Zanimivo in žalostno hkrati je, da se večina lepotnih idealov nanaša na ženske, zato s(m)o ženske bolj kot moški obremenjene s svojim videzom. K temu pripomorejo tudi svetovne zvezdnice, ki vede ali nevede postavljajo družbene ideale lepega.

Nekateri ljudje se v svojem telesu ne počutijo dobro, zato jim lahko estetska kirurgija zelo pomaga. Na volj so različni posegi, na primer botoks, laserski tretma, liposukcija, dermalna polnila itd. Pomembno je, da kakršenkoli poseg opravi strokovnjak, da ne pride do neželenih zapletov.