Naprava, ki jo mnogi uporabljajo vsakodnevno, je tehtnica – lahko gre za gospodinjsko, pri čemer tehtate sestavine, lahko za tisto na tleh, kamor stopite, ko se želite stehtati. Posebna kategorija tehtnic pa je gradbena tehtnica, ki seveda ima svoje specifike, prilagojene panogi, v kateri se uporablja.

V tem primeru gre za tehtnico, ki je izdelana tako, da je res kakovostna in robustna, močna in vzdržljiva, kljub temu pa prikladnih dimenzij in nizke teže. Takšne tehtnice se lahko uporabljajo brez priklopa na vir električne energije, lahko so premične ali stoječe na istem mestu. Namenjene so natančnem tehtanju različnih materialov in imajo kar precejšen razpon – stehtajo lahko tudi do 65 kilogramov, kar pomeni, da imajo strokovnjaki v laboratorijih z njihovo pomočjo res široke možnosti tehtanja in odmerjanja želenih količih.

tehtnica

Takšna tehtnica je torej vzdržljiva in opremljena tako, da kar najbolje zadosti vsem potrebam v določeni panogi. Ima vzdržljive tehtalne plošče, ki so izdelane iz kvalitetnega nerjavečega jekla, ima dobro viden in osvetljen zaslon, ter seveda številne funkcije, ki uporabnikom olajšajo upravljanje. Ne pozabimo seveda na pomembno funkcijo tara, ki jo morajo imeti domala že vse sodobne tehnice. Moderne tehtnice se lahko zelo elegantno povežejo z računalniki in tiskalniki, tako da so res vsestranske naprave z večjezičnim delovanjem, ki se prilagodi še tako zahtevnemu uporabniku. Sodobna gradbena tehtnica imajo tudi spominsko funkcijo, ki omogoča shranjevanje podatkov, vodenje evidenc in izdelavo dokumentacije, ki se pogosto izkaže za zelo pomemben del industrijskega procesa.

V kolikor se odločate za industrijske tehtnice, ki bi jih radi uporabljali v gradbeništvu, priporočamo podjetje Celab, ki na našem trgu že dolga leta ponuja kvalitetno laboratorijsko opremo, med katero seveda spadajo tudi vrhunske tehtnice, ki jih lahko uporabljate v številnih dejavnostih. Naprave iz njihove ponudbe so natančne, zanesljive, imajo dolgo življenjsko dobo, tako da boste z njimi res zadovoljni.