Sedežne garniture so vse bolj popularne v domovih in pisarnah, kakovostne pa dobite tukaj https://domize.si/sedezne-garniture/garniture. Ne glede na to, ali se selite v nov dom ali dom opremljate z novimi dodatki, morate kupiti pravo sedežno garnituro za svojo dnevno sobo ali pisarno. Izbirate lahko med številnimi možnostmi. Ko stopite v trgovino ali pobrskate po slikah na spletu, boste ugotovili, da obstaja neskončna izbira sedežnih garnitur, med katerimi lahko izbirate. Sedežne garniture lahko naročite celo preko spleta. Če imate jasno predstavo o tem, katere modele sedežnih garnitur želite kupiti za svoje bivališče, lahko prihranite dragoceni čas in denar pri raziskovanju.

 sedežne garniture

Sedežne garniture izberete takoj, da izmerite velikost sedežne garniture oziroma prostora, če je še nimate. Odločite se za garnituro po analizi razpoložljivega prostora v dnevni sobi. Število kavčev ali stolov se določi glede na prosti prostor v sobi. Zadovoljite se s petimi sedeži ali več, odvisno je od vašega razpoložljivega prostora. Če je soba ogromna, izberite tudi ležalnik in kavč. Premislite, kateri stil vam bo najbolj pristajal. Na trgu je na voljo več možnosti. Izbirate lahko med dvosedom, sedežno garnituro z več sedeži in garniturami v več oblikah. Če je hiša tradicionalna, izberite zofe v slogu dvoseda ali klasične sedežne garniture, če pa ima vaš dom sodoben videz, izberite sodobne dizajne, po možnosti s postavitvijo sredi prostora.

Odločite se za najboljši material za sedežno garnituro. Izdelane so lahko iz številnih tkanin. Nekateri med njimi so svila, mikrovlakna, teksturirane tkanine, usnje, umetno usnje, platno in drugo. Svila daje sedežni nežen in bogat videz, vendar zahteva veliko vzdrževanja. Sedežna iz vlaken poskrbi, da je privlačna in enostavna za čiščenje. Usnjene sedežne garniture pa dajejo sobi moderen videz in so na voljo v številnih barvah.

Izberite okvir za garnituro. Kakovost garniture je odvisna od kakovosti njenega okvirja. Leseni okvir velja za najboljšega, saj je čvrst in močan, da zdrži dolgo časa. Preverite spoje in vogal okvirja. Garnituro je mogoče izdelati tudi s kovinskim okvirjem, ki je dovolj čvrst in trden. Izogibajte se nakupu okvirjev, ki so izdelani iz iverne plošče ali vezanega lesa, saj so nagnjeni k pokanju in se hitro obrabijo.