Vsako leto je gume potrebno dvakrat zamenjati, da tako predvsem zavarujemo sami sebe, saj je na primer pozimi vožnja z letnimi gumami lahko smrtno nevarna. Akcijske cene letnih gum so tako v pomladnih mesecih zelo iskane. Letne gume so namenjene vožnji po cestah, ki niso prekrite s snegom in pika. Letne gume so narejene tako, da se ob višjih temperaturah ne uničujejo toliko, kot bi se zimske, v primeru, da bi se z njimi vozili naokoli v poletnih mesecih. Letne gume priporočamo, da zamenjate šele, ko se vam zdi, da ne bo več zapadel sneg, saj bo v primeru, da vas sneg preseneti z letnimi gumami vožnja precej nevarnejša.

letne gume

Gume so potrošnji material, na katerem ni priporočljivo preveč varčevati, saj vas lahko slabe gume pustijo na cedilu takrat, ko je to najmanj potrebno. S slabimi gumami tvegate, da se vam na cesti priprti nekaj slabega. Ko kupujete letne gume bodite pozorni na to, ali ima podjetje, ki vam bo letne gume prodalo urejeno garancijo, saj jo boste morda potrebovali, čeprav so napake pri gumah kar precejšnja redkost. Zgoraj smo omenili, da ne priporočamo nakupa cenenih gum, kar pa ne pomeni, da ni mogoče dobiti letne gume, ki so v akcijski ceni oz. so že tako ali drugače ugodne za nakup.

Danes je na trgu ogromno različnih ponudnikov gum, ki za nas izdelujejo gume vseh različnih dimenzij, iz raznoraznih materialov in na sto in en način, kar na koncu privede do veliko različnih produktov gum, katerih cene se seveda razlikujejo, kar pa še ne pomeni, da so tiste najcenejše najslabše in pa najdražje najboljše. Zelo priporočljivo je, da se pred nakupom gum posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati kaj je za vas najprimernejše. Zavedajte se, da je na trgu veliko ponudnikov, ki bi vas radi ogoljufali, da bi se okoristili na vaš račun, zato ko kupujete letne gume pazite s kom imate opravka.