Monitorji so naprave, v katere v sodobnem življenju ljudje gledamo po več ur na dan, saj so postali del naše vsakodnevne zaposlitve, ali pa si preprosto s posedanjem za računalnikom krajšamo naš čas. Živimo v dobi tehnologije, ko so takšne stvari povsem normalne, zato se je praktično nemogoče izogniti uporabljanju sodobnih naprav. Monitorji z razvojem prenosnih računalnikov, raznoraznih tabličnih računalnikov in pametnih telefonov izgubljajo svoj pomen, saj se osebni namizni računalniki uporabljajo vse bolj redko.

monitorji

Toda vseeno namizni računalniki še vedno veljajo za ene najzmogljivejših naprav za opravljanje takšnega ali drugačnega dela. Namizni računalniki in monitorji so še vedno nepogrešljivo orodje navdušencev nad videoigrami, saj jim nudijo najboljšo grafiko in splošno izkušnjo ob igranju določene video igre. Monitorji so danes izdelani v ogromno različnih dimenzijah, kar uporabnikom omogoča, da si priskrbijo takšen monitor, ki bo za njihove potrebe najprimernejši.

Poznamo manjše monitorje, ki so nekoliko bolj priljubljeni za opravljanje nekega pisarniškega dela, saj ne zavzamejo veliko prostora, pa tudi oseba, ki z njim opravlja svoje delo običajno ne potrebuje velikega monitorja, saj gre običajno za urejanje takšnih ali drugačnih dokumentov. Poznamo tudi srednje velike monitorje, ki se običajno uporabljajo za povsem normalno domačo uporabo, vsak posameznik pa se mora sam odločiti kako velik monitor potrebuje, saj sam najbolje ve zakaj ga bo uporabljal.

Tiste največje monitorje, ki izgledajo že skoraj kot televizija, pa najpogosteje uporabljajo ljudje, ki se ukvarjajo z oblikovanjem različnih dizajnov, risanjem zapletenih in obsežnih načrtov, tudi grafični oblikovalci običajno potrebujejo velike monitorje itd. Veliki monitorji so tudi zelo pogosto v lasti navdušencev nad videoigrami, saj jim veliki monitor določeno igro naredi še veliko bolj zanimivo in privlačno. Monitorji so danes izdelani tako, da oči ne trpijo toliko, ko več ur neprestano gledamo vanje, kar je vsekakor zelo pozitivno. Razvoj monitorjev gre naprej, zato bo še zelo zanimivo videti kaj vse bomo čez nekaj let lahko dobili na trgu.