Otroška kolesa so zelo različna, odvisna je, za koliko starega otroka je namenjeno in za kakšno uporabo. Kakovostna otroška kolesa različnih velikosti so super didaktični pripomoček za učenje, da se otrok nauči ravnotežja in da se mu s tem razvijata živčni sistem ter motorika. S tem pa se seveda razvijajo njegovi možgani, ki so kasneje dovzetni za še več učenja in razvoj tudi, ko je že odrasel. Tak otrok je zdrav in vesel ter se dobro razvija, kar si želijo vsi starši. Gotovo ste med njim tudi vi, če pa nimate svojih otrok imate gotovo sorodnike, ki jih imajo in jih lahko osrečite s to super igračo.

otroška kolesa

Majhna otroška kolesa se poganjajo na noge, torej otrok sedi na kolesu in se poganja z lastnimi nogami, pri tem mora znati uporabljati krmilo. Ker se težko ustavi je dobro, da ste zraven, če nimate varovanega dvorišča. Nekateri poganjalci imajo tri kolesa in so seveda bolj stabilni in pa še pripomoček, ročaj za starše, da lahko otroku pomagajo pri vožnji in ga usmerijo ali zadržijo v prometu.

Malo večja otroška kolesa imajo lahko dve kolesi ali tri oziroma imajo lahko snemljiva pomožna kolesa, ki na začetku pomagajo, da se otrok nauči ravnotežja in nato svobodno začne sam voziti kolo. Nekateri okretni otroci ne potrebujejo tega pripomočka, nekateri pa, kar posedijo starši sami, ki otroka najbolj poznajo.

Velika otroška kolesa so namenjena starejšim otrokom, ki že dobro obvladujejo vožnjo in so tudi raznih velikosti, oblik ter imajo različne pnevmatike. Vedno poglejte da so pnevmatike grobe in močne, napihljive za udobno vožnjo, da je okvir močan in da ima kolo dobre zavore. Super je, da je opremljeno z odsevniki, lučmi in morebiti zastavico, da se otroka vidi v prometu, če je kolo manjše. Posebna kolesa so narejena za vragolije, kot so skakanje in pa vožnja po enem kolesu. Z navadnimi kolesi se tega ne da, zato za posebnega otroka kupite specialno kolo.