Korčula je izredno priljubljen hrvaški otok, sicer šesti največji v Jadranskem morju in zelo gozdnat. Najdete jo južno od otoka Hvar in je kraj, kamor vsako leto potuje tudi veliko Slovencev. Korčula namreč nudi vse za udoben, sproščujoč in aktiven oddih, zato vam ne bo žal, če jo obiščete. Za več informacij o tem prelepem otoku kliknite na naslov https://www.korcula.si/.

Korčula

Še posebej je otok zanimiv za ljubitelje zgodovine, saj je bil poseljen že v prazgodovini in nudi ogled ostankov iz različnih zgodovinskih obdobij. Korčula je bila otok, kjer so se v času svojega razcveta naselili tudi Grki in jo tudi poimenovali po imenu, kot ga nosi še danes. Korkyra, junakinja iz grške mitologije, naj bi namreč domovala prav tu. Kasneje je bil otok pod okriljem velike Rima in šele potem so tja prišli Slovani. Sledil je pohod Benečanov, potem so si Korčulo lastili Avstrijci, pa tudi Francozi in Angleži … No, pod okriljem Avstrije je otok potem ostal do konca prve svetovne vojne, v času najnovejše zgodovine pa vendarle postal del Hrvaške.

Da, zgodovina tega privlačnega otoka je morda res bila burna, vsekakor pa je zanimiva zgodovina tudi eden od vzrokov za razvoj turizma. Že od nekdaj so domačini znali izkoristiti naravne in kulturne danosti sebi v prid – v smislu turizma, seveda. Kmalu so naredili javno kopališče in že leta 1914 tudi večjezično turistično brošuro. Si predstavljate? Korčula je v tistem času dobila tudi prvi hotel, po drugi svetovni vojni pa je šlo vse samo še navzgor. Turizem se je razcvetel tudi zaradi prijetnega podnebja, čistega morja in svežega zraka. Sonca je res veliko, poleti pa vas tam lahko hladi veter, znan kot maestral.

Korčula je vsekakor destinacija, vredna obiska. Vsemu naštetemu posebno noto dajejo še prijazni domačini, gostoljubni ponudniki nastanitev in vsi tisti, ki se ukvarjajo s turizmom ter skrbijo, da bo vaš dopust na tem prelepem otoku kar najbolj prijeten.