Tečaj francoščine je namenjen tako začetnikom, kot tudi tistim, ki so se s tem jezikom že srečali v življenju. Znano je, da francoščina sodi med jezike, ki se jih je pretežno težko naučiti, saj jezik ni fonetičen, kar pomeni, da zapis ne sledi izgovoru. Razumevanje tega jezika pa je tako zahtevno, saj veljajo Francozi za zelo hitre govorce, zato imajo ljudje, ki se poskušajo naučiti francosko velike težave z razumevanjem. Vendar nič ni nemogoče. Z rednim poslušanjem in sporazumevanjem v francoskem jeziku postane to kmalu zelo enostavno. Tečaj francoščine izvajajo različne organizacije, ki tečaje za svoje učence prilagodijo in poenostavijo, tako da tudi učenje francoskega jezika postane zabavno in sproščeno.

tečaj francoščine

V jezikovni šoli Lingula izvajajo tečaj francoščine v različnih sklopih. Začetni tečaji so namenjeni učencem, ki so se tega jezika šele začeli učiti ali pa so ga že pozabili. Začetni tečaj je prilagojen tako, da se ga je kar najlažje naučiti. Začetnemu tečaju sledi nadaljevalni. Ta našo poznavanje francoščine utrdi in popelje na nov nivo. Za nadaljevalni tečaj se ponavadi odločijo stranke, ki uporabljajo ta jezik pri svojem poklicu, saj se na teh tečajih učenci učijo predvsem poslovnega jezika in jezika stroke. Nudijo različne vrste poučevanja. Odvisni so od tega zakaj ga vi potrebujete. Človek, ki želi potovati, se bo po vsej verjetnosti odločili za francoščino za popotnike, saj se učijo le za svojo dušo. Tečaj francoščine vam bo omogočil nov pogled na svet, odkrili in spoznali boste kraje, ki jih prej niste poznali.

Francoski jezik velja poleg svoje zahtevnosti tudi za jezik ljubezni, saj ga mnogi ljudje povezujejo s francoskim mestom ljubezni. Učenje jezika je izredno zahtevno, vendar ko se ga enkrat naučite je občutek njegovega mehkega zvena in povezanosti naravnost čudovit. Francoski jezik ima kar 77 milijonov govorcev, ki jim ta jezik predstavlja njihov osnovni oz. materni jezik, zato predstavlja francoščina enega izmed vodilnih svetovnih jezikov. Francoska kulturna zgodovina ima ogromno virov za ljubitelje umetnin, zato francoščina odpira številna vrata v svet. Tečaj francoščine je lahko hkrati zabaven in poučen. Znanje, ki ga prejmemo pa nam odpira nove možnosti uspeha v svetu.