Ko govorimo o divjem kostanju pomislimo na to, da gre za hrano mnogih divjih živali. Verjeli ali ne je divji kostanj nepogrešljiv v tradicionalni medicini, saj vsebuje številne zdravilne lastnosti, ki pozitivno vplivajo na zdravje ljudi. Že stari zdravilci so njegove lastnosti hvalili, danes pa se vrača v središče pozornosti. Za več informacij od kod divji kostanj izvira in za kaj je koristen lahko najdete na spletni strani Avogel.si.

Zdravilne lastnosti

Protivnetno delovanje

Tisti, ki imajo probleme z venami in kapilarami vedo, da je za lajšanje bolečin najbolj učinkovit divji kostanj. Escin, ki je aktivna sestavina v kostanju in krepi stene krvnih žil, izboljšuje prekrvavitev in ima protivnetne učinke, kar pomaga pri otekanju in vnetju. S tem razlogom se uporablja pri zdravljenju kronične venske insuficience, krčnih žil in hemeroidov. Prav tako escin zmanjšuje zadrževanje tekočine v telesu.

Pomoč pri težavah s hemoroidi

Hemeroidi so mnogim poznana težava. Divji kostanj pri tem učinkovito lajša simptome, saj zmanjšuje vnetje in izboljšuje tonus ven. Zato mnogi priporočajo uporabo krem, ki vsebujejo divji kostanj.

Lajšanje težav z dihali

V tradicionalni medicini se divji kostanj uporablja za zdravljenje bronhitisa in številnih drugih težav z dihali. Divji kostanj ima pomirjujoč učinek na dihalne poti in lahko pomaga zmanjšati vnetje.

Divji kostanj

Učinkovit proti krvavitvam

Nekoč se je divji kostanj uporabljal tudi za zdravljenje krvavitev. Njegove lastnosti namreč pomagajo zmanjšati prekomerno krvavitev in pomiri razdražena tkiva.

Lajšanje migren in vrtoglavice

Vsak, ki se sooča z migrenami in vrtoglavicami bi storil vse, da najde zdravilo, ki mu bo vedno pomagalo. Če še niste poskusili divji kostanj, naj vam povemo, da le ta zmanjša pogostost in intenzivnost bolečine. Če se sprašujete zakaj je temu tako – kostanj namreč izboljšuje krvni obtok in je zato na tem področju učinkovit.

Uporaba v sodobni medicini

Zdravila iz divjega kostanja lahko najdemo kot kapsule, kreme, mazila in še veliko več. Pred uporabo kateregakoli zdravila se je potrebno posvetovati z zdravnikom, saj lahko nepravilna uporaba privede do številnih drugih težav.

Torej lahko rečemo, da je divji kostanj zelo učinkovito naravno zdravilo, tako nekoč kot tudi danes. Njegove lastnosti ga postavljajo med najbolj cenjene rastline v naravni medicini. Divji kostanj je resnično zakladnica naravnega zdravja, ki ga je vredno izkoristiti. Za več koristnih informacij obiščite spletno stran Avogel.si, kjer boste izvedeli nekaj več o sami zgodovini divjega kostanja, njegove botanične značilnosti ter kakšno vlogo ima divji kostanj v zdravilu kot je A.Vogel Venaforce. Obiščite jih in spoznajte to neverjetno rastlino.