V današnjem hitrem tempu življenja, si tudi želimo hitre izdelave in dostave izdelkov, ki jih naročimo. Najbrž že vsak izmed nas ve za 3d printing, pri katerem v današnjem času že dobimo lahko izdelek za vsakdanjo rabo. 3d printing je zelo uporabna zadeva, saj so izdelki narejeni zelo hitro, večinoma so izdelki narejeni iz plastike. Zelo hitro lahko tudi spremeni specifikacije posameznega kosa, saj so printerji vodeni s pomočjo računalnika oz. programa v katerem izdelamo 3D obliko našega želenega proizvoda. Prve kose, ki jih naročite lahko naredijo že v manj kot 24 urah, seveda pa je odvisno od tega kolikšne so mere naročenega izdelka oziroma serije.

3d printing

Pri 3d printingu je zelo malo stroškov, saj nam ni potrebno investirati v orodja in naprave, nimamo niti proizvodnih stroškov, v kar vključujemo odpadke, nastavitve, demontažo,čiščenje in pripravo ter organizacijo dela. Prav tako kosi ki jih naredimo dosežejo mehanske lastnosti injekcijsko brizganih kosov. Pri tem niso potrebne zaloge, saj je printanje zelo hitro in učinkovito.

Ali 3d printing spreminja svet, družbo? Teorij je zelo veliko.V zadnjih letih se je 3d printing zelo razširil, zmanjšala naj bi se potreba po transportu, saj bomo izdelke lahko naredili kar v domačem okolju, s tem se bi zmanjšal uvoz oz. izvoz. Tudi v podjetjih je čedalje bolj popularno 3d printanje, saj s tem zmanjšujejo stroške, manj onesnažujejo okolje, so bolj fleksibilni. Kako pa naj bi to vplivalo na proizvodnjo, ter ali se bo povečala brezposelnost? Torej 3d printing ima številne prednosti. Sčasoma nebi bilo več potrebe po uvažanju izdelkov, saj bi jih naredili v lokalnem okolju. S tem bi denar ostal tako rekoč doma. Leta 2003 je bilo v tej tehnologiji narejenih manj kot 4% , v letu 2014 pa skoraj 35% kosov. V podjetju Deproma vam ponujajo ugodno ter kvalitetno izdelavo izdelkov z najboljšo resolucijo tudi pri najmanjših detajlih.