Skoraj ni stanovanja katero bi imelo okno katerega ne krasi vsaj neka oblika zavese. Razlogov za zaveso na oknu je na kupe, vendar, če ni drugega, je ta dobra tudi samo s estetskega vidika saj lahko ta kos tkanine izjemno polepša celoten prostor v katerem se nahaja. Več o ponudbi zaves lahko izveste na www.zavese-dasa.si.

zavese

Na področju tkanin je izbire vedno na kupe in pri zavesah ni nobene izjeme. Neglede na čas, lahko vedno izbiramo med različnimi roloji in zavesami katere se lahko nato poljubno prilagodi svojim potrebam. Vse od preprečevanja vstopa svetlobe v prostor do ustavljanja nepovabljenega kukanja v stanovanje, zavese bodo poskrbele, da bo vaša zasebnost ostala v stanovanju. Zavese so lahko, tako kot mnoge druge stvari, narejene iz različnih materialov, kateri material uporabimo pa je odvisno od njihovega namena. Če želimo zastirati pogled v stanovanje, a še vedno vanj prepustiti svetlobo, bomo za to izbrali tanjše in prosojne zavese katere krasijo svetle barve. V primeru, da pa recimo opravljamo nočno delo in želimo imeti tekom dneva v stanovanju temo, lahko posežemo po debelejših in temnejših zavesah, ki sončne žarke popolnoma ustavijo in nam tako omogočijo prijeten spanec tudi sredi belega dneva.

Ni pa seveda nujno, da izberemo prav zavese, saj lahko roloji opravijo podobno nalogo. Ker se rolojev ne da vreči v pralni stroj in oprati, se moramo prvo prepričati, da so dovolj kvalitetno izdelani, da prenesejo sesanje s sesalnikom ali čiščenje z vlažno krpo. Pri rolojih ti ni potrebno skrbeti kakšne karnise izbrati, saj ti pridejo z vdelanimi, medtem, ko to za zavese ne velja. Na izbiro imaš vgradne in take katere ni potrebno vdelati v steno. V primeru, da so vaše izbrane zavese narejene iz težjega materiala, potem so vgradne karnise skoraj nuja. Seveda pa se pred kakršnim koli nakupom le prepričajte, da bodo izbrane zavese estetsko sodile v prostor.