Prisotnost rož v stanovanju, ne glede na to, ali gre za rože v cvetličnih loncih ali vazah, ga spremenijo v dom. Predvsem praktične in estetske vaze, ki so na voljo na spletu, vas bodo spodbudile, da si večkrat naberete cvetlice na travniku ali si rezano cvetje kupite v cvetličarni. V nadaljevanju lahko preverite, katere vaze za rože so najbolj primerne za izbran cvetlični šopek.

vaze za rože

Vaze za rože, ki stojijo na mizi ali polici naj bodo nekoliko nižje.

Steklene vaze za rože
Vsaka prozorna vaza ima lahkoten videz in poudarja življenje, ki ga sveže cvetje prinese v prostor. Po drugi strani pa je neprozorna vaza zelo praktična, saj se skoznjo ne bo opazila motna voda ali pa usedline vodnega kamna, ki se rade naberejo v vazi.

Visoke ali nizke vaze za rože?
V primeru, da boste vazo postavili na tla, izberite takšno, ki je visoka vsaj 30 cm, hkrati naj bo tudi nekoliko širša in predvsem stabilna. Tako je ne boste spregledali in se ne boste spotikali obnjo, vsakič ko boste šli mimo nje. Če pa iščete vazo, ki bi jo postavili na jedilno mizo ali polico v dnevni sobi, pa izberite nižjo in bolj elegantno vazo. Še posebej za jedilno mizo izberite nižjo vazo, da boste lahko med kosilom ali večerjo vzpostavili očesni stik z družino in gosti.

Barva in stil vaze za rože
Unikatna vaza posebnega videza je lahko že sama po sebi lep okras na polici, hkrati pa vam ni treba skrbeti, da bi čudovita vaza z izrazitim slogom zasenčila šopek cvetja, ki bo že sam po sebi pritegnil pozornost. Izbira barve vaze ni tako zelo pomembna, saj se bodo izbrane cvetlice zlile z okolico in jo dopolnile v čudovit videz.

Šopki svežega cvetja v vsak dom vnesejo toplino in domačnost, piko na i pa vedno in povsod doda pravilno izbrana vaza. Izberite takšno, ki vam je všeč in jo boste z veseljem napolnili s cvetjem.