Teorije zarote so od nekdaj razširjene med ljudmi, zadnja najbolj odmevna je glede covida in Billa Gatesa o čemer si preberite na tej povezavi https://www.nadlani.si/zanimivosti/najbolj-znane-teorije-zarote-zadnjih-desetletij/, kjer boste našli precej zanimivega čtiva na temo največjih in najbolj odmevnih teorij zarot vseh časov. Veliko teorij se pojavi v javnosti, ki so kmalu za tem, ko se pojavijo, oklicane za teorije zarote, kar so seveda zgolj govorice in predvidevanja, ki se ne dajo preveriti ali pa jih nihče ni preveril zares.

teorije zarote

Največja teorije zarote vseh časov je gotovo napad na ameriška dvojčka in pentagon, ki se je zgodil s strani Alkaide. teroristične organizacije. leta 2001 in je pretresel ves svet. V tem napadu, ko sta letali zrušili dvojčka, ki sta bila največja WTC-ja na svetu, je umrlo in bilo poškodovanih veliko ljudi, kar je res žalostno.

Še danes ni jasno, kaj se je v resnici zgodilo. Teorije zarote ugibajo, da gre za naročilo ZDA, da se izvede napad, ker naj letali ne bi bili sposobni zrušiti tako trdno zgrajenih stavb in so stavbi dejansko zrušili sami, da bi odvrnili pozornost lastnih državljanov od resničnega dogajanja. Baje tudi letala, ki se je zrušilo na pentagon, niso nikoli našli in ni obstajalo, ampak smo videli zgolj posnetek.

Druga največja teorija zarote, ki je pretrela ves svet, pa naj bi bila smrt princese Diane, za katero se govori, da je njen umor naročil britanski dvor sam.  Diana ni bila preveč po godu kraljici in dvorjanov, bila je samosvoja in uporniška ter drugačna, zato so se je znebili. Ta teorije zarote je močno razburila ves svet, ki je Diano ljubil, ker je bila zelo aktivna v zvezi z dobrodelnostjo za otroke.

Diano naj bi spravila v nevarnost ločitev od princa britanskega dvora, ker to ni bilo v skladu tradicijo. Pravijo, da je vedela preveč in da je bila med nesrečo noseča. Umrla je v Parizu skupaj z voznikom avta ter spremljevalcem Dodijem.

Lastnik hotela, kjer je bivala, je zahteval preiskavo, češ, da je bila nesreča načrtovana in da je bila Diana umorjena. Sodišče je na koncu odločilo, da je bil za nesrečo kriv vinjen voznik, ki je prehitro vozil in bežal pred paparaci, ki so zasledovali avtomobil Diane.

Vendar se širijo govorice, da je bilo reševalno vozilo, ki je hitelo Diani na pomoč, ovirano in mu je bilo preprečeno, da bi na kraj nesreče prišlo pravočasno, da bi Diano rešili. Zgodba je izjemno podobna, kot je bil umor predsednika ZDA Kennedyja.