Slovenski med je v tujini prepoznan in priznan kot eden najbolj kakovostnih te čistih na planetu. Zato je nakup medu pridelanega v Sloveniji res prava odločitev, ker za naš trg niti ni tako drag, kakor je v tujini, kjer boste naš med našli za res visoko ceno, to pa zato, ker je pravi in ne sintetičen. Ker poznate večinoma le slovenski med, ne boste verjeli, da je možno, da nekdo naredi sintetičen med, vendar nekateri tujci ne poznajo drugega, kot slednjega. Zato so nad našim medom toliko bolj presenečeni in navdušeni.

slovenski med

Kakovosten slovenski med je jasno označen, zato ga ne morete zgrešiti. Na njem je etiketa, ki označuje geografsko poreklo medu in ta etiketa je značilna za Slovenijo, ker ga izdaja čebelarska zveza, ki je za to zadolžena. Med drugim boste naš med prepoznali po značilnem kozarcu, ki ga je določila čebelarska zveza naše dežele in ga uporabljajo tisti slovenski medalji, ki si ta naziv seveda služijo. Naš slovenski med je izjemno kakovosten, zato se vam ga splača kupiti, ker boste s tem poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje.

Slovenske čebele so nekaj posebnega, so sive in večje ter zelo marljive čebele, ki so dokaj mirne, neagresivne in samo nabirajo ves čas cvetni prah ter nektar, ki ga potrebujejo za svoje mladice. Zanje naredijo med, ki ga dajo v poseben prostor v satnicah, katere potem zaprejo in tam imajo mlade čebele dovolj hrane za preživetje. Ozaveščen čebelar čebelam medu ne bo jemal, če ga imajo premalo, to pa je takrat, ko je slaba sezona in ne morejo čebel dovolj nabrati medu niti za sebe.

Nekateri žal goljufajo tako, da čebelam dajejo umeten sladkor, ki jim škoduje in potem je sladkor še v medu, čemur pa se boste izognili tako, da boste kupili preverjen slovenski med s poreklom, ki ga preveri strokovna komisija in označi za pristnega. Zato se izogibajte nakupom brez te oznake.