Pvc okna so iskana zato, ker so odporna na vlago, so trdna, se ne krivijo in so poceni in še lepa poleg vsega. Tu dobite okna PVC po ugodni ceni, kjer lahko izberete med številnimi odtenki raznih barv, ki so največkrat imitacija lesa in drugih naravnih materialov. Kakovostna pvc okna so tri slojna in se vam ta splača kupiti, kljub nekoliko višji ceni. Še vedno so ugodnejša kot lesena ali aluminijasta z dvema slojema stekel. Trojna zasteklitev vam bo dolgoročno prihranila vleko energije in s tem tudi stroškov ogrevanja, zato so ta okna še toliko več vredna.

pvc okna

Kakovostna pvc okna so narejena iz najbolj kakovostne plastike, ki je odporna na vse. Še najbolj na vlago, zato se ta okna lahko vgradijo v prostore, ki so vlažni, kot so kopalnice na primer. Vgradijo jih tudi tam, kjer so vlažna območja, barje in malo svetlobe, saj ne bodo spremenila oblike in ne spustila vlage v notranjost, zato bo vaša stavba vedno suha in prijetna.

Ko boste nabavljali pvc okna, za novogradnje ni težav, ker so običajno narejena po klasičnih merah, včasih pa tudi ne, ker so sodobne stavbe narejene tako, da so okna preko vse južne stene. V tem primeru in v primeru, da imate starejšo hišo in boste okna menjali, je nujno, da jih premeri mojster. To pa zato, ker so včasih delali okna po meri lukenj v steni, ki niso bile vse enake in nova pvc okna morajo temu ustrezati.

Plastična okna zdržijo zelo dolgo časa in če jih kdaj menjate, jih lahko peljete v center, kjer jih bodo reciklirali in ne boste umazali narave. Njihov izgled pa je lahko naraven, kot lesena okna na primer in ne bo nihče ugotovil, da so plastična v resnici, ker tako dobro imitirajo naravne materiale. Izberete lahko kateri koli odtenek, znotraj drugačno barvo, kot zunaj zato, da bo ustrezala vaši stavbi.