Človek okolje zelo onesnažuje, kar še posebej velja za talne in pitne vode, zato lahko vsak posrbi za čisto olje tako, da ima doma kvalitetno čistilno napravo. Izbirate lahko med čisto naravnimi betonskimi ali plastičnimi, ki so manj ugodne za okolje, vendar ponekod edina možnost namestiva zaradi terena. Katere čistilne naprave so možne poglejte na tej povezavi Cistilnanaprava.com, jer najdete izjemno kakovostne naprave proizvajalca z dolgoletno tradicijo in izkušnjami.

čista voda

Čistilne naprave so lahko ekološke naravne ali pa električne. Naravne so bolj preproste in se ne pokvarijo. Srbeti je treba, da so v njih alge ter bakterij, ki razgradijo umazanijo, ki se sede an dno. Naprej pa odteče samo čista voda. Kolonije se razvijejo same lai z dodajane določenih preparatov. Če ne uporabljate pogosto zelo agresivnih čistil, bodo količine v napravi vedno.

Usedline se sčasoma naberejo, zato je dobro tako napravo čistiti na dve do tri leta. To naredi komunala, ki ima za to naprave, da potegnejo ven vse blato ter umazanijo in to odpeljejo na deponijo, za to pripravljeno mesto, ki je neškodljivo za okolje. Električna čistilna naprav pa vbrizga zrak in tako hitreje razgrajuje umazanijo, vendar je občutljiva na kemikalije ter na vse, kar je netopno v vodi, vključno s tekstilom, plastiko in lasmi. To lahko napravo ustavi in jo je treba popraviti.

Betonska naprava, če jo lahko zgradijo, je za dolgi rok in se ne obrabi ter je povsem naravna. Kako velika naj bo, pa se zračuna na podlagi tega, kolikšna je poraba vode v stavbi, glede na površino stavbe in na število uporabnikov. Glede na o se odredi tudi cena  take naprave. Najbolj se splača betonska naravna, ostale pa so po lastni izbiri in željah. Namestijo se lahko nekam ob stavbo ali na dvorišče, le da mora biti aka naprava, ki zdrži vožnjo preko nje. O tem pa se pozanimajte pri mojstrih.