Starši vedno stremimo k temu, da svojemu otroku na vseh področjih ponudimo le najboljše – najkakovostnejšo hrano, najboljše šolanje in najprijetnejše bivalno okolje. Pri slednjem pa je najpomembnejša prav otroška soba, v kateri si otrok ustvari sebi lasten svet. Otroška soba je varno zatočišče, mali dom vašega otroka, v katerem se lahko nemoteno izraža, uči in razvija svoje sposobnosti.

otroške sobe

Spanec je v otroški sobi najslajši

Ne glede na starost, je otroška soba prostor sprostitve, uživanja in spanja. Spanec igra pomembno vlogo pri zdravem odraščanju – vpliva na razvoj možganov, skrbi za normalno rast in obnavlja energijske zaloge, ki jih otroci tako nujno potrebujejo za aktivnosti, ki jim zapolnjujejo dan. Udobna postelja v varnem zavetju otroške sobe, ki otroku po napornem šolskem dnevu ali prijetnem družinskem izletu nudi prostor za počitek, ne bo nikoli izgubila na pomembnosti. Za zdravo in kakovostno spalno okolje poskrbimo s primernim zračenjem ter pohištvom iz naravnih materialov.

Nič se ne more primerjati s spancem v udobni postelji otroške sobe.

Igra je bistvo otroštva

Otroci jo naravnost obožujejo – in prav je tako! V času razvoja je igra eden najpomembnejših načinov za osvajanje veščin, ki bodo otroka spremljale skozi celotno življenje. Pomembno vpliva na intelektualni razvoj: med igro otroci spoznavajo besede, različne predmete, oblike, barve … učijo se novih stvari o svetu, ki jih obdaja, zato igra ni samo zabavna, temveč tudi nujno potrebna. Pri tem pa ne smemo pozabiti na varnost, ki jo v otroški sobi zlahka dosežemo. V prvih letih je tla pametno zaščititi z igralno podlogo ali preprogo, paziti pa moramo tudi, da igrač ne shranjujemo previsoko.

otroške sobe

Otroška soba – najvarnejši prostor za igro.

V življenju vsakega otroka pride čas, ko njegova sobo postane prostor druženja in igre s prijatelji. S preživljanjem časa s sovrstniki otrok razvije občutek za sočutje in sodelovanje, začne razvijati komunikacijske veščine in druge življenjsko pomembne vrline. Vrstniško druženje hkrati pripomore tudi k razvoju zdrave samozavesti, sposobnosti reševanja problemov in ustvarjalnega mišljenja.

Otroška soba je tudi delovni prostor

Ob prvih in vseh nadaljnjih učnih izzivih je prav otroška soba tisti del hiše ali stanovanja, ki bo vašemu otroku nudila primeren prostor za kakovostno učenje. Najbolje je, da mu v sobi uredite poseben učni kotiček, kjer bo vaš otrok vse potrebno za osvajanje učne snovi imel na dosegu roke. Pomembno je tudi, da ga med opravljanjem obveznosti ne motite, saj se bo lahko le v mirnem in urejenem okolju osredotočil na učenje in razumevanje učne snovi, kar bo njegov prvi korak k dobrim delovnim navadam in uspešnemu življenju.

otroške sobe

Prostor za zabavo in prostor za učenje

Odraščanje je čas nenehnih sprememb

Zdi se, da otroci iz dneva v dan rastejo tako hitro, da njihovemu napredku in potrebam komaj sledimo. Otrokovega razvoja ne moremo zaustaviti, lahko pa si poenostavimo prilagajanje novo nastalim potrebam. Odlična rešitev so otroške sobice, ki omogočajo lahke prilagoditve in tako rekoč rastejo skupaj z otrokom.

Otroške sobe LIP SATLER odlikuje neverjetna praktičnost, ki omogoča prilagajanje sestava glede na starost in potrebe otroka. Njihova funkcionalna zasnova omogoča, da se prvotna dojenčkova sobica v le nekaj korakih enostavno spremeni v sobo mladega učenjaka ali prostor neskončnih zabav, z uporabo naravnih materialov pa LIP SATLER hkrati poskrbi tudi za zdravo bivanje in enostavno kombiniranje z različnimi barvnimi stili.

Z odraščanjem se potrebe otrok spreminjajo, pomembno je, da spremembam sledi tudi otroška soba.