Ročni stroji so še vedno zelo potrebni pri določenih aktivnostih, saj ne moremo vse narediti le z robotskimi napravami. Seveda je tehnologija že tako močno razvita, da bi lahko le z takimi napravami opravljali vsa opravila. Na primer eden od ročnih strojev, ki je ne pogrešen v večjih delavnicah, je nadrezkar. Svoj nadrezkar lahko najdete na spletni trgovini Lestroj, https://www.lestroj.si/si/158-nadrezkarji, in si ogledate še ostalo ponudbo njihovih izdelkov, saj imajo zelo široko ponudbo. Velikokrat pa lahko pri njih naletite na popuste in si tako privarčujete nekaj evrov.

Z strojem nadrezkar lahko izdelujete utore, brazde, okrogline in še kaj podobnega. Seveda, so na voljo različne velikosti takega stroja, sami pa morate preceniti kolikšnega potrebujete vi. Namenjen je tudi za bolj zahtevne operacije rezkanja in za izdelavo raznih izdelkov. Danes ljudje cenijo ročno izdelane izdelke, saj so za njih uporabili veliko časa in pozornosti. Zaradi tega so tudi taki izdelki dražji, vendar včasih je bolje plačati malo več in ob tem dobiti kvaliteten izdelek, kakor pa za malo denarja nekaj slabega. Sicer pa cena ne pomeni vedno kako kvaliteten je izdelek, saj vas lahko kdo nategne in za veliko denarja proda nekaj slabega. Zato je potrebno zaupati ponudniku in se pozanimati o njegovih storitvah.

Torej sedaj veste kje vas čaka vaš nadrezkar. Vsak, ki se ukvarja vsaj malo z lesom mu bo ta stroj idealno prišel prav. Z njim boste lahko zaokroževali robove in les pogladili. Včasih so kakšni leseni stebri polni trnov in okončin katerih se je treba znebiti, da dobimo lep gladek in sijoč kos stebra. Zato takrat uporabimo nadrezkar, in z njim nekajkrat peljemo skozi les, da postane gladek. Nato le premažemo z barvo za les in je konec, ne potrebujemo nobenega strokovnjaka za to in nobene pomoči. Le stroj mora biti dober in delo je tako opravljeno hitro in kvalitetno.