Ko ste se selili ali pa želite nek predmet pospraviti, ga prej zavijete. Folija – mehurčasta –  je najbolj primerna plastična folija, ki jo lahko uporabite za to. Ne samo, da je mehurčasta folija izjemno lahka, vsem vrstam predmetov nudi dobro zaščito pred zunanjimi vplivi. Namreč v majhnih mehurčkih, ki so znotraj nje, je zrak. Te zračni mehurčki skupno varujejo predmet pred udarci ali drugimi poškodbami, ki bi lahko uničili predmet. Najboljši del mehurčaste folije pa je po uporabi, ko se lahko s pokanjem mehurčkov dodobra sprostimo.

Selitev in shranjevanje predmetov

Selitev je naporna in zato je vsaka pomoč dobrodošla. Največkrat pride do slabe volje, če vse pohištvo in ostali predmeti ne prispejo na cilj. Druga slaba stvar pa je možnost, da bi se kakšen predmet med selitvijo poškodoval. Največkrat se pohištvo in ostali predmeti peljejo v kombiju ali kamionu in trenutek neprevidne vožnje ima lahko slabe posledice za naše predmete. Tu pride v poštev mehurčasta folija. Vsak delikaten predmet lahko zavijemo z njo. Sem največkrat spadajo razni kipi in vaze. Potem pa tudi krožniki, kozarci in ostala občutljiva posoda. Nekateri z mehurčkasto folijo ovijejo celo pohištvo. Tako lahko skrbno zavite predmete brez strahu spakirate in jih naložite na prevozno sredstvo. Na cilj bodo predmeti prispeli kot novi in nepoškodovani.

Mehurčasta folija bo prišla v poštev tudi pri shranjevanju vaših stvari. Če želite kakšen kos pohištva ali pa drugo dragocenost shraniti in pri tem paziti, da se ne bodo poškodovali, se prav tako lahko odločite za mehurčasto folijo. Morda ne bo popolnoma nepropustna, kot bi bila klasična plastična folija. Vas pa ne bo skrbelo, da bi se zaradi kateregakoli razloga stvar poškodovala.

Mehurčasto folijo prav tako uporabljajo nekatera podjetja. Namreč mehurčasta folija je redki način, da lahko varno prevažajo določene predmete. Največkrat gre za steklene in keramične predmete, ki se lažje razbijejo.