Bi želeli v vaši dnevni sobi ustvariti vzdušje topline in domačnosti? Nakup kamina vam nudi ravno to in še veliko več, zato si čim prej oglejte ponudbo kaminov in izberite tistega, ki vam bo najbolj všeč.

Ogenj nas spremlja tako rekoč že od začetka človeštva. Jamski ljudje so z iznajdbo ognja lahko začeli uživati pečeno meso namesto surovega, z njim so se branili in odganjali živali in podobno. Ogenj nam zagotavlja vir toplote in svetlobe, hkrati pa lahko povzroči tudi veliko nevarnosti in škode.

kamin
Kamin je danes zelo priljubljen element v stanovanjih. Nekateri ga vgradijo le zaradi estetskega vidika, drugi pa tudi zaradi uporabnosti – da jih, predvsem pozimi, greje. Pri njegovi postavitvi pa morate biti vseeno previdni, saj lahko v nasprotnem primeru doživite kakšne nevšečnosti in nezgode, ki pa si jih nihče ne želi.

Da vam bo kamin dobro služil mora biti postavljen na ustrezni podlagi, pomembno pa je tudi, da ima dimnik, ki bo omogočal dovod zraka. Če podlaga, kjer bo kamin stal, ni dovolj trdna, se vam lahko zgodi, da se bo začel posedati, pri čemer bodo nastale manjše ali večje poškodbe, vsekakor pa bo njegovo delovanje slabše kot bi bilo sicer. Pozornost namenite tudi velikosti kamina; od tega je namreč odvisno, ali bo dim uhajal v prostor, kar vam bo prineslo številne nevšečnosti in neprijetnosti, lahko pa vas spravi tudi v nevarnost. Tudi dovod zraka je pomemben, saj mora v prostor priti dovolj svežega zraka. Zato se pred nakupom kamina posvetujte s strokovnjakom, ki lahko pride na ogled vašega stanovanja in vam svetuje, kakšen kamin bi bil za vas najbolj primeren.

Obstajajo različni kamini. Lahko so vgradni ali prostostoječi. Vsak ima določene prednosti in slabosti, o katerih se lahko pozanimate pri prodajalcih. Za vse kamine lahko izberete vrsto goriva – če imate svoja drva, potem je najbolje, da kurite na drva, drugače pa se lahko grejete tudi na pelete.