Mnogi bodo najprej pomislili, da je zdravljenje s konopljo prepovedano, saj je konoplja rastlina, ki se je je prijel tak sloves zaradi tega, ker jo nekateri uporabljajo za kajenje, kar seveda ni dovoljeno, saj gre za prepovedano substanco. Zdravljenje s konopljo pa s tem nima prav nič, saj se za namene zdravljenja običajno uporablja industrijska konoplja, ki je namenjena temu, da se iz nje lahko izdeluje različna zdravilna sredstva, ki vam lahko pomagajo, da se pozdravite.

zdravljenje s konopljo

Čedalje več je zanimanja za zdravljenje s konopljo in to je verjetno zato, ker se čedalje več ljudi z njo uspešno pozdravi, kar seveda pomeni, da si vsak, ki ima določene težave in se jih ne more znebiti, poizkusi le to uporabiti in jo preizkusiti, ker upa, da se bo tudi sam rešil svojih zdravstvenih težav. Pri nas zdravljenje s konopljo ni še tako priznano, vprašanje je sploh ali je vse že popolnoma legalno. Je pa res, da tisti, ki imajo zares hude zdravstvene težave preizkusijo vse, kar je na voljo, zato je prav, da industrijska konoplja obstaja in da je zdravljenje s konopljo tudi mogoče. Če je v tujini le to dobro sprejeto, verjamemo, da bo kmalu tudi pri nas.

Če pride do tega, bo to seveda prava mala revolucija v zdravstvu in prav vsak si lahko samo želi, da bi postal del tega. Ker je zdravljenje s konopljo nek mali tabu, je seveda potrebno dati času čas, da ta stroka dozori do te mere, da bo tudi dobro sprejeta in da bo po zakonu dovoljena za uporabo. Zdravljenje s konopljo poteka na različne načine, ki so odvisni predvsem od tega, na kakšen način se konoplja sploh uporablja. Nekateri proizvajalci zagovarjajo zdravljenje s konopljo takrat, ko ni več druge rešitve, toda lahko se jo seveda uporablja že prej v kombinaciji z drugimi zdravilnimi sredstvu. Vprašanje je, kaj pričakujete in kaj si želite. Vsak lahko sam izbira, ali bo zdravljenje s konopljo podprl ali ne.