Če so krivi zobje razlog za vašo slabo voljo, potem imamo za vas dobro novico. Vaši zobje se lahko poravnajo s klasičnim kovinskim zobnim aparatom ali nevidnim aparatom Invisalign. Kot si lahko preberete na strani www.ezobozdravnik.si/invisalign še nikoli še ni bilo boljšega trenutka za namestitev najnaprednejšega sistema za poravnavo zob, ki vsebuje nevidne folije. Konkurenca slovenskih in hrvaških zobozdravnikov je postala velika, posledično temu so se cene ortodontskega zdravljenja z ortodontskim sistemom Invisalign spustile.

Res je, da je cena Invisaligna še vedno višja od zdravljenja s klasičnim zobnim aparatom, vendar vas bo pogled na različne akcije in popuste prepričal v poravnavo zob.

invisalign

Zakaj opraviti ortodontsko terapijo s sistemom Invisalign?

  • Gre za skoraj nevidne opornice, ki jih drugi komajda opazijo.
  • Dokazani rezultati po vsem svetu pri različnih zobnih nepravilnostih.
  • Povzroča manjša draženja dlesni in lic.
  • Udobne folije lahko snamete in si temeljito umijete zobe.

Postopek zdravljenja poteka tako, da najprej odidete na prvi pregled v ortodontsko ambulanto. Na tem pregledu bo ortodont preveril ali je Invisalign primerna ortodontska terapija za vas. Sledi skeniranje zobovja na podlagi katerega se dobi natančne 3D digitalne posnetke. Invisalign pri tem nudi pomoč s svojim sistemom skeniranja, ki se imenuje iTero.

Na podlagi digitalnih slik se izdela natančen načrt zdravljenja, kjer so vključeni tudi prihodnji premiki zob. Iz tega se ugotovi tudi, koliko časa bo trajalo zdravljenje. Seveda si lahko načrtovanje na zaslonu ogledate tudi vi in prepričani smo, da boste nad prikazom navdušeni. Sledi izdelava po meri narejenih opornic iz materiala SmartTrack. To je poseben patentiran termoplastični material, ki ga je odobrila FDA (Food and Drug Administration – Uprava ZDA za hrano in zdravila). Ta plastika ne vsebuje lateksa, glutena in BPA.

Invisalign ima nekaj sistemov, ki se imenujejo Invisalign – Full, Lite, i7 in Kids. Opornice, ki bodo poravnale vaše zobe, nosite vsak dan med 20 in 22 ur. Snamete jih za čiščenje zob, nato pa jih namestite nazaj. Med uporabo folij se bodo vaši zobje počasi premikali v svoj novi položaj.