Zobje so za nas eden najpomembnejših gradnikov. Lepi zobje je nekaj kar si vsak želi in z njimi vsakdo lepo zgleda. Lep in zdrav nasmeh pripomore k boljšemu počutju. Estetsko zobozdravstvo pa je neformalna veja , ki močno sodeluje z ostalimi vejami zobozdravstva in jih dopolnjuje. Pri Luxdentalu tesno sodelujejo s protetiko, njihove ordinacije pa nudijo celoten spekter storitve iz estetskega zobozdravstva. Usmerjeni so k ohranjanju obstoječe zobne strukture. V Estetsko zobozdravstvo štejemo tudi beljenje zob, vstavljanje implantantov in paradotologije.

Beljenje zob

Estetsko zobozdravstvo pokriva vse vidike estetike. Ali barva vaših zob ni prava? Bi bilo potrebno vaše zobe posvetliti? Si želite ”filmskega nasmeha”? V 45 minutah vam zobozdravstvo lahko brez bolečin zagotovi lepši nasmeh.  Sedaj lahko zelo hitro in enostavno pridete do čudovitega belega nasmeha, saj belijo tako rumene kot že počrnele zobe. Velikokrat pa je s časom beljenje potrebno ponoviti, saj zobje skozi čas zaradi prehranjevanja in morebitnega kajenja spet spremenijo barvo. 

zobozdravstvo

Zobozdravstvo

V kakšno pomoč so nam zdravi zobje v našem vsakdanjem življenju se velikokrat ne zavedamo vse dokler nam zobje ne opešajo ali pa se pojavijo bolečine. Izguba zob pa ne napoveduje samo težave z žvečenjem hrane, ampak tudi izgubo samozavesti in osiromašen vsakdanjik. Bolezni zobovja velikokrat spremljajo tudi hude bolečine, ki nas ohromijo in vplivajo na kvaliteto našega življenja. Ponavadi je to tudi čas, ko začnemo resno razmišljati katero zobozdravstvo in zobozdravnik je najprimernejši za nas. Ker nam zobje tako veliko pomenijo je res vreden premislek komu bomo zaupali estetske posege naših zob in katero zobozdravstvo je najprimernejše. Izbira zobozdravnika seveda ni enostavna. Vsakdo si želi izkušenega in natančnega zobozdravnika. Dober zobozdravnik pacientu svetuje in razloži potek zdravljenja. Kako bo potekal sam proces zdravljenja, se s pacientom dogovorita skupaj že pred pričetkom zdravljenja. Takrat je tudi čas, da jasno definirata kakšne so potrebe in želje in kaj lahko pacient pričakuje pred, med in po zdravljenju. Kvalitetno zobozdravstvo pomeni, da je za njihove paciente kar najbolje poskrbljeno, kader pa ustrezno izobražen.