Delovni čevlji so posebni čevlji za določene delovne okoliščine, zato so različni. Z nakupom kakovostnih delovnih čevljev si zagotovite varnost, da ne padete in da si ne poškodujete nog, stopal ter gležnjev. Običajno so delovni čevlji zaščiteni s kapami, da če kaj pade na prste, ostanejo celi. Taki čevlji imajo nedrseče podplate. Nekateri so varni tudi, če sopite na žebelj, so lahko vodoodporni in topli za hude vremenske razmere in lahko imajo dereze. Kakovostni čevlji za delat so narejeni največkrat iz naravnih materialov, kot je usnje ali iz kakovostnih novodobnih materialov, ki dihajo in ne dovolijo, da bi se noga potila, postala mokra ali da bi se v njih razvile glivice.

delovni čevlji

Kakovostni delovni čevlji vam ali vašemu delavcu lahko rešijo življenje, če se dela na primer na strehi in da človek nerodno ne pade in se ne udari v glavo ali tilnik. Še posebej to velja za delo na višini in v gozdu. Zato morajo biti čevlji izdelani tako, da imajo kvalitetne podplate iz kavčuka in take gume, ki ne drsi in ne preperi.

Ker se s takimi čevlji ponavadi dela na terenih, v delavnicah in situacijah, kjer se dostikrat pohodi žebelj ali kaj drugega ostrega je pomembno, da imajo delovni čevlji kovinsko zaščito na podplatu, ki ne dovoli, da bi žebelj ali drug oster predmet prebil podplat.

Ker se dela dostikrat na mokrem terenu, pa izberite visoke delovne čevlje, ki ne prepuščajo vode. Vodoodporni delovni čevlji so nujni za poklice, kjer se dela na terenu, v gozdu in tudi v vodi, da vas ne zebe v noge in se ne prehladite. Razrastejo vam se lahko tudi glivice ali se naredijo rane ter žulji in potem ne boste več mogli delati.

Vsekakor kupite najbolj kakovostne delovne čevlje, ki so posebej namenjeni za vaš poklic. Lahko so nizki, gležnjarji ali visoki kot pancarji.