Boleče grlo je res izjemno neprijetno, ker ne moremo dihati in ne požirati, saj gre za vnetje dihal. Po navadi še boli glava in teče iz nosu. Največkrat je vzrok angina, lahko tudi vnetje sinusov. Da bi si olajšali bolečine, požiranje in dihanje ter pozdravili boleče grlo čim prej, lahko uporabimo več naravnih načinov. Vsekakor je treba seveda mirovati ter biti na toplem, jesti le lahko hrano, piti timijanov čaj ter uporabiti smrekovo razpršilo. Smreka je čudovita rastlina, ki deluje antibakterijsko, kar poznamo iz nabiranja smrekovih vršičkov že od nekdaj. Smrekovo razpršilo Smrekovit pa je sodoben način uporabe smrekovih vršičkov na varen in udoben način.

Boleče grlo

Nad boleče grlo s smrekovim razpršilom Smrekovit

Če imate boleče grlo, je najbolje, da si ovijete vrat s toplim šalom ne glede na to, ali je poletje ali zima. S tem boste precej zmanjšali bolečino. Na vrat si položite drobno narezano čebulo zavito v kuhinjsko krpo, ki jo prej segrejte, da bo obkladek topel. Vedno imejte pri roki tudi razpršilo Smrekovit iz smrekovih vršičkov.

Če si boste, v skladu za navodili o uporabi, redno razprševali razpršilo Smrekovit v boleče grlo, bo izjemno hitro bolečina tudi popustila. Smrekovi vršički bodo zavrli in pregnali bakterije, ki so povzročile vnetje grla in dihal. Varovali pa vas bodo tudi pred virusi.

Smreka je že od nekdaj znana kot zdravilo za prehlade in vnetja ter bolečine. Že od nekdaj so ljudje nabirali smrekov vršičke, jih kuhali kot čaj ali vlagali v sladkor in si delali iz njega sirup. Vendar tak sirup ni zdrav, ker vsebuje preveč sladkorjev in lahko bolezen še poslabša. Zato je bolje boleče grlo zdraviti z razpršilom iz smrekovih vršičkov.

Prednosti smrekovega razpršila

Smrekovo razpršilo pomaga, ker preganja bakterije in viruse ter jih zavira. Vaše telo se bo potem lažje obnovilo in zbudilo notranjega zdravnika ter obrambni mehanizem. Vseeno boste nekaj dni potrebovali za okrevanje, ampak boleče grlo bo bolelo vsak dan manj in z vsakim razprševanjem manj.

Smrekovo razpršilo lahko kot preventivo uporabljate tudi, če greste ven med ljudi in ko se vrnete nazaj domov, da si razkužite grlo ter preprečite nastanek bolečega grla. Vendar morate to storiti takoj, ko pridete domov in ne da prej odidete spat. Kajti bakterije in virusi se najlažje razmnožijo in delujejo, ko spimo.

Pa še zanimivost iz biologije. Ali ste vedeli, da se divji petelin med parjenjem prehranjuje izključno s smrekovimi vršički? Ko so ga biologi opazovali, jih je zanimalo, zakaj to počne? In našli so odgovor. Ko so petelina, ki je jedel smrekove vršičke preiskovali, so ugotovili, da v njegovem želodcu in prebavnem traktu takrat ni nobene bakterije. Očitno ima divji petelin v genih zapisano, da je dobro, da je med parjenjem zdrav, da ima zdravo potomstvo.

To je jasen dokaz, kako zelo so učinkoviti smrekovi vršički in tudi skrbno pripravljeno pršilo iz smreke.

To razpršilo je pregledano, zagotovo čisto in varno za uporabo, ker ima za to dovoljenje. Je tudi pripravljeno pravilno. Negova prednost je, da ni ne vroče, ne hladno, ampak ga uporabljate na sobni temperaturi, kar je za boleče grlo dejansko najbolje, saj je že tako razdraženo in ne potrebuje nič dodatnega, kar bi ga obremenjevalo. Preizkusite ga sami.